Eva van Keulen nieuwe dorpsdichter Nunspeet

Sinds zaterdag 14 september is Eva van Keulen de dorpsdichter van Nunspeet, als opvolger van Willemijn Hannessen, die deze erefunctie drie jaar lang heeft vervuld.

Hannessen werd in juni 2021 gekozen als eerste dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing en heeft in de afgelopen drie jaar diverse gedichten geschreven. Noemenswaardig is de serie die zij heeft geschreven voor de Stationsomgeving. Deze gedichten hangen op bouwhekken bij het station.

In de afgelopen maanden is de Bibliotheek op zoek gegaan naar een opvolger, die met gedichten over Nunspeter zaken mensen met elkaar in gesprek kan brengen. Een onafhankelijke jury heeft unaniem één kandidaat naar voren geschoven: Eva van Keulen.

De jury heeft vooral waardering geuit over het feit dat de gedichten een breed publiek aanspreken, Eva haar gevoelens mooi in taal kan uitdrukken, en dat er diepgang in haar gedichten zit.

Tijdens een bijeenkomst op 14 september in de dorpsstraat in Nunspeet vond de wisseling van de wacht plaats. Willemijn nam afscheid met een slotgedicht en Eva van Keulen introduceerde zich bij het publiek met een aantal van haar gedichten.

(bron: https://www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl/nieuws/nieuwe-dorpsdichter-nunspeet.html)